Publicat pe

Închirieri de mașini la Timișoara fără costuri ascunse!?…

inchirieri masini Timisoara

„Inchirieri masini fără costuri ascunse, prețuri de la 7 euro!” Este genul de anunț care vrea să spargă piața și să atragă clienții ca un magnet. Vrea să spună că serviciile de rent a car sunt pline de ticăloși, că doar acolo sunt oamenii serioși și prețurile adevărate. Adică acolo de unde vine anunțul acesta și de unde veți obține cele mai ieftine masini de închiriat.

Merită să ne oprim puțin asupra acestui gen de anunțuri cu inchirieri masini, să vedem ce se întâmplă de fapt. Cu ce sunt aceste servicii mai bune decât altele!? Și cam la ce costuri ascunse se referă autorii anunțurilor!?

Site-uri cu servicii de inchirieri mincinoase

Oferta cu servicii de inchirieri masini este de două feluri: adevărate și mincinoase. Servicii adevărate sunt, de exemplu, cel din „Românul care închiriază mașini soldaților”. Despre pirateria din serviciile de rent a car mai găsiți în articole din ziare. Servicii false, oferte pirat de inchirieri de masini, sunt asemanatoare si celor descrise în textul de față.

Să-ți faci un site prin care să oferi servicii de inchirieri masini deja nu este mare lucru. Să-l umpli cu reclame care promit cele mai mici prețuri, la fel, nimic deosebit. Dar să spui că oferi servicii de inchirieri care n-au prețuri ascunse, asta deja este o obrăznicie. Pentru simplul fapt că împroști în ceilalți cu noroi, că-i pui pe ceilalți într-o lumină proastă, așa, fără să ai vreo dovadă. Clientul va înțelege că de fapt totul este o mare minciună.

Anunțurile acestea sunt foarte răspândite, despre inchirieri masini ieftine și fără costuri ascunse afli mereu, fără să vrei. Acestea sunt pe toate rețelele de socializare și în toate site-urile cu anunțuri de servicii. Nu trebuie foarte mult să cauți, îți vor sări singure în ochi.

Și, așa, am ales să dăm un telefon la un anunț superfantastic: inchirieri masini de la 7 euro pe zi. Direct de la aeroport. Uau! Încercăm mai întâi să facem o rezervare online. Nu merge, apare o pagină albă și pe care scrie negru pe alb, mare de tot: 404 not found! Adică nu este, pentru cine nu știe ce înseamnă, nu există pagina cu rezervare de masini online.

inchirieri masini
Cand apar preturi extrem de mici, ganditi-va ca poate fi vorba de inchirieri masini capcana, cu automobile vechi, stare precară…

Convorbiri cu un pirat de rent a car

Încercăm să deslușim misterul, cum de poate oferi cineva masini de închiriat cu 7 euro!? De ce este așa ieftin, când mai toți proprietarii au prețuri care pleacă de pe la 15 euro!? Să dăm un telefon și să vedem, unde este șmecheria? „Nu este nicio șmecherie, zice omul cu vocea roasă de tutun, atâta doar că acuma chiar nu mai avem! Suntem în plin sezon iar toată lumea caută serviciile noastre de inchirieri masini…” Cam care ar fi sezonul la rent a car, poate vara, când vin românii în concediu acasă, poate de Paște, sau de Crăciun!? Nu ne obosim să întrebăm. De dragul discuției, vom continua totuși să ne iscodim interlocutorul.

În cele din urmă vom afla că sezonul la inchirieri masini este doar de sărbători. Când vin acasă românii din străinătate.

Întrebăm ce masini au, dacă pe site este o poză cu Ford Focus, chiar o au la inchirieri!? „Nu domnule, despre Fordul acela pot spune ca l-a lovit o doamnă și acum e în service. Dar vă dăm un Logan.” Aha, înseamnă că au vreo două-trei masini. Una e Logan, să vedem ce e cu mașina de 7 euro pe zi. Pe site apare că e Peugeot 107 sau similar. Ok, o mașină de închiriat în Timișoara cu 7 euro pe zi e foarte bine! „Da, dar e 7 euro dacă-l închiriați pe minim trei luni!”

Și totuși, cam de ce fel de „servicii de inchirieri masini” am putea beneficia, întrebăm noi deja contrariați, că doar de aceea ați dat anunțul, nu? „Păi, v-am spus, peste trei-patru zile vă putem oferi un Logan. Și da, direct de la aeroport, spuneți când veniți, vă aștept.” Mașina are asigurare, nu, are CASCO nu-i așa? „Eh, păi dacă vreți cu CASCO e puțin mai scump. Dar oricum, lăsați o garanție și ne mai înțelegem noi…”

Inchirieri masini si servicii mincinoase

V-ați prins nu, că avem de-a face cu un pirat al serviciilor de rent a car, un fel de taxi-rechin, un Gică evazionistul. Forțăm: dar chitanță ne dați? O factură ceva, acolo, să decontăm și noi. „Of, desigur, vă dau la sfârșit, numai să-mi aduceți aminte…” Dacă nu uită, desigur, dacă nu-și uită cumva facturierul acasă, sau o fi la contabilă, la zăpăcita aia…

Da, desigur, evaziunea e-n floare. Aici or fi costurile ascunse, noi, cei care oferim servicii de inchirieri masini în mod cinstit și mai plătim taxe. Și impozite. Din această cauză nu putem să oferim masini la închiriat cu 7 euro. Dar tot din această cauză, dvs puteți alege de la noi o mașină de închiriat la prețuri corecte. Cu asigurare și în bună stare tehnică. Nu trebuie decât să conduceți cu grijă.

Probabil că acum ați înțeles cum stă treaba cu serviciile de inchirieri masini ieftine. De ce sunt ieftine sau că nu sunt deloc ieftine. Că dacă se rupe sub dvs ați pus-o! V-ați stricat concediul, poate nu atât din cauza masinii cât a circului pe care-l veți avea cu rechinul de rent a car.

Servicii ca și cel descris mai sus se întâlnesc peste tot în țară, nu doar la Timișoara. Dar nimeni nu ia vreo măsură. Singurii responsabili sunteți dvs. Aveți grijă cum și de unde alegeți.