inchirieri masini

Condiții pentru închirieri mașini. Contract

Inchirieri masini Timisoara, termeni și condiții

Termenii și condițiile serviciilor de inchirieri masini oferite de noi le puteți afla de mai jos. Textul de față este unul cu caracter general și nu este foarte amplu. La semnarea contractului veți primi textul integral și detaliat.

Vă rugăm să luați la cunoștință cât mai aprofundat. Contractul de închirieri este unul de bun simț, este astfel întocmit încât să vă ofere condiții civilizate de folosință. Totodată, contractul ne protejează și pe noi de abuzuri. Viața este plină de surprize, știți desigur, au fost și vor mai fi cazuri în care clienții au fost de rea credință. La fel cum, agenți sau firme de închirieri de mașini erau profilate doar pe profit, iar serviciile și grija față de clienți erau pe ultimul loc.

contract inchirieri masini
Cititi cu atentie contractul de inchiriere a unei masini. Respectarea lui scuteste ambele parti de neplăceri ulterioare. Atât pe dvs cât si firma de rent a car

Condiții generale de închiriere

Societatea NBG Speed Car Timișoara oferă aceste servicii de inchirieri masini cu predare preluare la aeroportul internațional Traian Vuia. NBG Speed Car păstrează dreptul deplin de proprietate asupra mașinilor închiriate. Clientul, în situația în care solicită să efectueze îmbunătățiri la mașină, amenajări sau orice element care să-i sporească acestuia confortul și pentru care are acceptul proprietarului, nu va putea pretinde în niciun caz returnarea sumelor cheltuite.

Pe toată durata contractului de închirieri de mașini, servicii cunoscute sub numele de servicii rent a car, clientul nu va putea subînchiria la rândul lui mașina. De asemenea, nici nu va putea să folosească vehiculul în alt scop decât acela pentru care a fost întocmit contractul de închirieri de mașini.

Cu mașinile noastre nu veți putea părăsi teritoriul României fără un acord scris. Oricum, parcurgerea de rute aflate pe teritoriul Ucrainei sau Republicii Moldova nu intră în discuție.

La recepția mașinii vă rugăm să verificați toate actele. Va trebui să le înapoiați.

Veți achita o garanție pe care o veți primi înapoi dacă a fost respectat contractul în integralitatea lui.

inchirieri masini reguli
Masinile se preiau si se predau cu rezervorul de combustibil plin. Aceasta este o regula generala pentru orice firma de inchirieri de masini.

Livrarea mașinii

Nu veți putea prelua și folosi o mașină de la firma noastră dacă nu aveți un act de identitate și un permis de conducere valabil. Procesul verbal de predare al mașinii va fi semnat și de șoferii suplimentari.

Se admit maxim doi șoferi suplimentari, care trebuie să îndeplinească aceleași condiții legale ca ale șoferului principal. Aceasta înseamnă că fiecare este responsabil pentru propria vinovăție și nu se transfera culpa în sarcina beneficiarului principal al contractului de închirieri de mașini NBG.

Dacă nu aveți 21 ani și vechimea permisului de conducere de minim un an… nu veți putea închiria masini de la noi.

Rezervarea și plata mașinii

Vă oferim una dintre cele mai moderne metode de rezervare a mașinii, respectiv cea online. Puteți să ne trimiteți o solicitare la adresa office@takeacar.ro Sau prin simpla completare a unuia din formularele de rezervare online puteți obține mașina dorită. Mai mult, puteți face și plata tot online.

Ar trebui menționat faptul că dacă ați achitat mașina pentru un număr de zile și de fapt o folosiți mai puțin, teoretic și în mod legal nu avem nicio obligație de a restitui diferența de preț. Dacă însă ne anunțați din timp, probabil vom găsi o solușie acceptabilă.

Invers, dacă veți folosi mașina mai mult decât ați plătit, va trebui să achitați diferența de preț la tarifele generale.

» Reguli generale de inchirieri masini în Uniunea Europeană

Inchirieri masini, drepturi și obligații

Ca regulă generală în orice serviciu de inchirieri masini și aplicată peste tot în lume de către firmele de rent a car, rezervorul de benzină (motorină) se preia și se predă plin. Pe perioada derulării contractului este limpede că beneficiarul va suporta cheltuielile cu combustibilul.

Atenție așadar, la predare să aduceți mașina cu rezervorul plin. Și să fiți atenți cum o luați din acest punct de vedere.

S-ar putea întâmpla situația în care o defecțiune să afecteze funcționarea mașinii. Trecem peste faptul că mașina este asigurată și că nu aveți nicio obligație când nu sunteți în culpă. Se pune însă problema ce faceți dacă se strică mașina? Dacă avaria este gravă și nu aveți nicio implicare, dacă mașina se află la o distanță de maxim 300 km față de locul de închiriere, avem obligația ca în cel mai scurt timp posibil să o înlocuim.

Mașina va fi înlocuită, conform contractului nostru de închirieri, cu una din aceeași clasă. Dacă nu este posibil și veți primi una din categoriile superioare, aveți

datoria să achitați diferența de preț. Prețurile generale ale serviciilor noastre sunt afișate pe site.

Dacă faceți pană de cauciuc… e limpede că trebuie să rezolvați problema.

Pe de altă parte, în orice situație v-ați afla, vă vom asigura consultația prin oric emijloc de comunicare acceptat. Vă rugăm însă să nu luați decizii din proprie inițiativă. Contractul nostru de inchirieri masini mai prevede situația că nu putem fi făcuți responsabili pentru nicio daună sau avarie produsă terților. Este evident vorba de pagubele aduse de șoferul mașinii sub perioada contractuală.

Presupunem că nu e cazul să insistăm că mașina va fi folosită doar la transportul de persoane și doar atâtea cât este proiectată să facă. Orice alte situații ies de sub incidența înțelegerii noastre.

Garanția

Aceasta este o sumă de bani pe care cel care închiriază o mașină o pune la dispoziția firmei ofertante de servicii de rent a car. Depunerea se face în scopul acoperirii unor eventuale pagube, a unor cheltuieli pe care clientul le face fără acordul proprietarului, taxe, amenzi, etc…

Cel mai adesea se reține din garanție pentru situațiile în care s eproduc pagube mașinii. Garanția se execută doar dacă pagubele create sunt din culpa exclusivă a chiriașului și nu sunt acoperite de asigurări.

De exemplu, condiții la care trebuie să fiți atenți când returnați mașina, pentru a nu vi se reține garanția, în toatlitatea ei sau parțial: ați fumat în mașină iar scrumul a ars tapițeria, ați spart un bec sau tapițeria a fost distrusă. Apoi, au mai fost cazuri în care clienții au pierdut pur și simplu trusa de prim-ajutor.

Etc., etc…

Condiții finale

Termenii contractului de inchirieri masini sunt făcuți pentru o utilizare normală. În situațiile cele mai comune nici nu se pune problema de dispute juridice. Regula generală este însă aceea că dacă vă purtați cu mașina de parcă ar fi bunul dvs., nu vor exista niciun fel de probleme.

Ideea de bază pe care vrem să o introducem în relația cu toți colaboratorii și clienții noștri este aceea de respect. Vă oferim mașina pentru închiriat și ne așteptăm să o folosiți responsabil. Nu e cazul să dați cu ea în toate gropile de pe drum (și România are destule), că oricum nu vă aparține! Purtați-vă ca și cum ar fi mașina dvs.

În acest condiții este de la sine înțeles că vom avea un contract flexibil și veți mai apela la serviciile noastre de închirieri de mașini. Iar noi, vi le vom acorda cu încredere.

Vă dorim o folosință cât mai plăcută.